Diny Jansen

Diny Jansen uit Harderwijk was eigenlijk aan het nadenken over het verhuizen naar een ander huis. “Het was niet dat ons huis niet meer beviel, maar soms gaat er door je hoofd dat het misschien wat groter of anders kan. De irritaties van je huidige woning krijgen dan tijdelijk de overhand.” Een van de belangrijkste wensen was een mooie strakke keuken. “Onze keuken was al een jaar of twaalf oud en geel was toen blijkbaar de modekleur. Nadat ik Marcel had ontmoet op een verjaardag en hij vol enthousiasme vertelde over zijn werk, besloot ik eerst eens te kijken wat hij allemaal in zijn mars had.” Ze checkte Het Keukenbureau via internet en was onder de indruk van de foto’s van zijn nieuwe keukens, de maatwerkkeukens en zijn keukenrenovaties. Daarop besloot ze een vrijblijvende afspraak in te plannen.

“Of het nu gaat om bedrijven of particulieren, je hebt met mensen te maken. Wat wil je bereiken? Een antwoord vinden op die vraag, dat is het belangrijkste.”

“Het keukenblad was nog erg mooi en de opstelling was goed. Op zijn advies zijn de kastjes doorgetrokken naar boven, wat de keuken al een heel andere uitstraling geeft. Ook heeft hij veel moeite gedaan om spatlijsten te vinden die er echt bij horen. De deurtjes zijn vervangen en de houten zijkanten van de keuken zijn voorzien van een strakke witte voorzetplaat. Er is een roestvrij stalen plint geplaatst, waardoor het net lijkt alsof de keuken loskomt va de vloer. De handgrepen heb ik zelf gekocht, omdat ik zocht naar iets stevigers.” Diny kon zich niet voorstellen dat met zulke kleine aanpassingen de keuken zoveel luxer en nieuwer qua uitstraling zou kunnen worden.

“Ik heb meerdere mensen over de vloer gehad die dachten dat het een nieuwe keuken was. Volgens mij is het veel ingewikkelder om een bestaande keuken te renoveren dan een nieuwe keuken te plaatsen in een lege ruimte. Marcel heeft steeds goed meegedacht over plaatsing, uitstraling, volgorde van werkzaamheden en creatieve oplossingen. Ik had niet verwacht dat het zoveel verschil zou maken en ben er heel erg blij mee. Hier kan ik nog jaren en jaren van genieten…”

 

Dit interview was eerder te lezen in Harderwijk Magazine.