Jaap en Karin

Jaap en Karin liepen al jaren rond met het plan voor een andere keuken, maar kwamen er in keukenland niet echt uit, vertelt Karin. “We hebben allebei een goedlopend bedrijf en zijn zeer drukbezet als ondernemers. Als we dan wat tijd hadden, dan zagen we in zo’n grote keukenzaak door de bomen het bos niet meer. Het voelde niet goed en we hadden ook eerlijk gezegd niet de rust om daar iets uit te zoeken wat echt bij ons paste.” Na een aantal vruchteloze pogingen besloot Karin het over een andere boeg te gooien en te kijken of een meer persoonlijke aanpak beter zou werken. “Eigenlijk hadden we onze keuken in ons hoofd al helemaal uitgewerkt en klaar.

Via Google kwam ik uit bij Het Keukenbureau. Het voelde tijdens het eerste telefoongesprek al direct goed. Hij wilde eigenlijk liever eerst langskomen om uitgebreid onze wensen door te nemen, maar respecteerde mijn wens om alles vast telefonisch te delen en bespreken.” Ze waardeerde het vooral erg dat niet het praktische voorop stond, maar de vraag: wat willen jullie precies met de keuken gaan doen? “Toen hij bij ons thuis was, kwam hij eigenlijk al met een uitgewerkt plan bij ons binnen. In dat gesprek kwamen er toch wel andere dingen naar voren.

“Toen hij bij ons thuis was, kwam hij eigenlijk al met een uitgewerkt plan bij ons binnen.

Hij zat bij ons in de keuken die nog eigenlijk uitgebouwd moest worden, maar kon er al doorheen kijken en zien wat het zou moeten worden. Hij probeerde echt de sfeer, persoonlijkheid en het karakter van ons en ons huis in zich op te nemen. We zijn niet van die dubbers. Als het goed voelt, dan gaan we ervoor.” De verandering van oude keuken naar nu is enorm.

“We hadden echt een apart keukentje, weggestopt tegen een achterwand. Door de uitbouw werd het een met de woonkamer, een enorme ruimte, maar enorm praktisch. We gingen van een keuken van 25 jaar oud naar een moderne keuken, met alles erop en eraan, zoals een keukeneiland, apparatuur en inductiekoken. Voor de aardappels vroeger kookten… het is niet te vergelijken. Ik denk nog elke avond, wat is het toch supermooi.”

Zonder Marcel was er nooit een nieuwe keuken gekomen, meent Karin. “Als je nou heel druk bent zoals wij en een nieuwe keuken wilt zonder te shoppen, dan kun je beter doorsparen en gaan voor die echte handgemaakte droomkeuken zoals Marcel ze kan maken. Je kunt zien dat hij ervaring heeft en passie voor zijn vak. Hij neemt zijn tijd voor de werkzaamheden en werkt heel secuur. Eigenlijk merk je nauwelijks dat hij er is. Het is een topvent.”

 

Dit interview was eerder te lezen in Harderwijk Magazine.