Maurits en Jannette Aalderink

Maurits Aalderink en zijn vrouw Jannette hebben onlangs voor de tweede keer bij Marcel van de Beeten aangeklopt voor een nieuwe keuken. “De eerste keer is alweer vijftien jaar geleden. Destijds woonden we in Drielanden. Onze kinderen gingen naar dezelfde lagere school als die van Marcel en ik hoorde via via dat hij keukens op maat maakte.”

Omdat hij zelf ook actief is in de bouw, was het plan voor de keuken vooraf in grote lijnen al klaar. “We wilden wel graag eigen inbreng in het ontwerp en dat dan samen verder uitwerken met Marcel. De eerste keuken wilden we graag laten zweven, met kasten die uit de wand staken. Volgens mij is daar ook best wat aandacht voor geweest in diverse media. Voor die tijd was het behoorlijk vooruitstrevend. ‘Kijk, zo kan het ook.”

De samenwerking en het eindresultaat bevielen zo goed dat Het Keukenbureau ook bij hun nieuwe huis weer ingeschakeld werd.

“We hebben het proces de eerste keer naar volle tevredenheid doorlopen. Die click was er direct weer.

Het was vooral belangrijk om de keuken te verbinden met de rest van het huis. “De keuken is voor ons het centrum van het huis. Het is een modern ontwerp, met een vleugje landelijk door de eiken balken. Die materialen en combinaties komen ook terug in en rondom het huis. Zo hebben we twee openslaande puien, met daarnaast grote raampartijen naar de veranda en richting de woonkamer stalen taatsdeuren tot aan het plafond, waardoor alle ruimtes met elkaar verbonden worden. ”

Het ontwerpen verliep als een natuurlijk proces, vertelt Maurits. “We begonnen met een basisidee. Hout kwam al snel ter sprake, evenals een lange wand en kookeiland. Marcel zette wat op papier en al pratende kwam onze keuken tot leven. Hij heeft een goed gevoel voor hoe verschillende apparaten bij elkaar passen, niet alleen functioneel, maar ook ontwerptechnisch. We zijn allebei mannen van de details.” Nu overheerst het enthousiasme en de blijdschap. “Wij leven echt in onze grote open woonkeuken. Daar gebeurt het. Voor ons is het grote genieten al begonnen.”

 

Dit interview was eerder te lezen in Harderwijk Magazine.