Suzan Lohez

Suzan Lohez was in eerste instantie eigenlijk alleen maar van plan om haar keuken te renoveren. Daarom ging ze op zoek naar het juiste bedrijf om haar daarbij te helpen. “Dan kom je al snel uit bij allerhande ondernemers die adverteren of zichzelf promoten met de goedkoopste keuken of renovatie. Maar dat was niet mijn uitgangspunt. Ook zag ik het niet zitten om bij een van de grote landelijke keukenzaken binnen te stappen. Daar heb ik toch altijd het gevoel dat de waarheid iets mooier wordt voorgespiegeld dan hij in werkelijkheid is. Verder ben ik geen groot voorstander van afdingen en zag ik het niet zitten om te moeten kiezen uit een standaardcatalogus met beperkte opties.”

Toen las ze in Harderwijk Magazine over de positieve ervaringen van andere mensen met Marcel van Het Keukenbureau. “En zijn directe en persoonlijke aanpak sprak me direct heel erg aan. We hebben echt samen de afwegingen gemaakt en gediscussieerd tot wensen, mogelijkheden en kosten allemaal klopten.” En eigenlijk klikte het meteen bij de eerste kennismaking. “Ik had diverse wensen, maar dacht dat het simpelweg vervangen van een aantal elementen misschien al wel genoeg zou kunnen zijn. We hebben een aparte woon- en eetkamer, met de keuken ertussen. Het is qua vorm en indeling een soort recht pijpenlaatje wat ons nogal beperkt in de mogelijkheden.
”In gesprek met Marcel kwam al snel naar voren dat het mooier was om er echt een eigen ruimte van te maken en te gaan voor maatwerk in plaats van renovatie.

“Marcel is hier wel drie keer geweest om alles door te spreken en een doordacht plan te maken, met keuze voor goede materialen en luxe apparatuur. Dat heb ik als erg prettig ervaren”

Ik doe heel veel in de keuken, zoals zelf brood bakken. Uiteindelijk kwamen we samen tot de conclusie: als je er dan voor gaat, dan moet je het ook goed doen. Het is fijn om te merken dat Marcel er de tijd voor neemt om echt naar je te luisteren, maar ook niet bang is om je aan de hand te nemen en tegengas te geven als dat nodig is.

”Ze overwoog om bijvoorbeeld als achterwand de standaardtegels achterwege te laten en te kiezen voor een glazen plaat. “Toen merkte ik dat Marcel gelukkig niet klakkeloos meegaat met wat de klant wil, maar ook met gegronde redenen tegengas durft te geven. Hij legde heel goed uit wat de nadelen zouden zijn van die keuze. Uiteindelijk kwamen we na wat brainstormen uit bij vinylbehang van Kitchenwalls. Een veelzijdig behang voor in de keuken wat in verschillende patronen en kleuren te verkrijgen is, maar ook op maat aan te passen is.”

En het belangrijkste, ze is heel tevreden met hoe het uiteindelijk geworden is. “De keuken is iets smaller geworden, met muurtjes aan beide zijden, extra kastruimte en een verlaagd plafond met nieuwe verlichting. Maar het voelt juist ruimtelijker, door gebruik te maken van wit met krachtige accentkleuren. Dat past weer erg goed bij mij als persoon en ook bij de kleurrijke inrichting van de rest van ons huis. Ik vind het erg mooi om te zien hoe we dit vanaf begin tot eindresultaat samen hebben aangepakt en besproken. En ik kan het iedereen aanraden die ook zijn of haar keuken onder handen wil nemen: neem contact op met Marcel.”

Dit interview was eerder te lezen in Harderwijk Magazine.